Ex-flatergoalie uit JPL AFGEMAAKT in Afrika na natrap in interland: "Die giraf verdiende rood!"

Zegt de naam Babacar Niasse je nog iets? Bij veel Belgische voetballiefhebbers wellicht wel. De doelman was jaren actief bij Eupen, waar hij 40 keer onder de lat stond in de Jupiler Pro League. Maar succesvol? Nee, dat was het niet. De boomlange Niasse ging geregeld in de fout en hield amper negen keer de nul. Zoveel jaren later speelt Niasse bij Tondela, in de Portugese tweede klasse. Daarnaast is hij ook de nationale doelman van Mauritanië. Dinsdagnacht speelde de man een hoofdrol. Als antiheld, dan.

Babacar Niasse natrap Congo

Woensdagnacht namen Mauritanië en Congo het tegen elkaar op in de kwalificatiepoules van de Afrika Cup. Congolees Cedric Bakambu bracht zijn land na negen minuten op voorsprong, en dat was niet naar de zin van Niasse. Op beelden is perfect te zien hoe de doelman Bakambu een vuile trap verkoopt. Die bleef onbestraft. Wat later in de match kreeg Niasse een terugspeelbal te verwerken, die hij prompt in de armen nam, om nadien nogal nadrukkelijk op de grond te kronkelen na vermeend contact met Bakambu. Die laatste werd daardoor van het veld gestuurd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, maar achteraf spuwde Arthur Masuaku (Congolees van Besiktas) zijn gal op Twitter...

"Afgezien van het resultaat: we hadden misschien gewonnen, misschien niet, dat is voetbal. Maar beslissingen als deze schaden onze competities en onze selecties, die al genoeg problemen hebben. Respecteer ons en onze sport. De doelman pakt de bal met de hand op een vrijwillige terugspeelbal?? Cédric raakt hem niet aan en pakt daarnaast nog een tweede geel? ... Hoe kun je dat anno 2023 nog eerlijk accepteren?

"De scheidsrechter moet worden bestraft."

"Het is bijna weerzinwekkend..."

"Sterkte, kampioen! Dat is voetbal en de realiteit in Afrika."

"Bedankt om de woorden te zeggen die niemand in Afrika durft spreken over de arbitrage, Arthur!"

"Die giraf verdiende rood!"

"Dit is het probleem met het Afrikaans voetbal."

Ook Théo Bongonda reageerde al op Instagram: