Top 5: Mogelijke opvolgers Sam Allardyce als bondscoach Engeland

Sam Allardyce is ontslagen als coach van de Engelse nationale ploeg en dus kan de FA op zoek naar een nieuwe bondscoach. Wij zijn bereid om de eilandbewoners daar best een handje bij te helpen, dus zetten wij vijf namen voor hen op een rij:

1. Arsène Wenger

Het contract van Arsenal-manager Arsène Wenger loopt aan het einde van dit seizoen af. De Fransman deed na het ontslag van Sam Allardyce al een voorzichtige sollicitatie: "Natuurlijk zou ik me vereerd voelen als ik gevraagd wordt om bondscoach van Engeland te worden" zegt hij tegenover The Daily Mail.

2. Alan Pardew
Alan Pardew is de topkandidaat om Big Sam op te volgen. Dat wil de manager van Crystal Palace dan ook al een aantal jaar dolgraag. Hij is van alle Engelse coaches in de Premier League degene die vorig jaar het hoogst eindigde met zijn ploeg.

3. Eddie Howe
Eddie Howe, de trainer van Bournemouth, is pas 38 jaar en heeft dus nog niet ontzettend veel ervaring. Wel boekte de jonge trainer al zeer goede resultaten met zijn ploeg, iets wat meer ervaren bondscoaches bij Engeland niet of nauwelijks lukte afgelopen jaren.

4. Gareth Southgate
De coach van Engeland Onder 21 is door de bond aangesteld als tussenpaus. Als de resultaten in de komende WK-kwalificatieduels tegen Malta en Slovenië goed zijn, wordt Gareth Southgate misschien wel definitief de nieuwe man.

5. Guus Hiddink
De Varssevelder is momenteel werkzaam als adviseur bij Chelsea in Engeland, maar afgelopen zomer maakte hij er geen geheim van graag de bondscoach van The Three Lions te willen worden. Toen koos de FA echter voor Sam Allardyce, misschien dat Guus Hiddink nu meer geluk heeft. Daarnaast heeft hij natuurlijk een schat aan ervaring.