Jelle Van Damme stelt hoge eisen: "Ik wil enkel nog bij deze clubs aan de slag gaan"

Jelle Van Damme heeft nog steeds geen club gevonden, na het faillissement van Sporting Lokeren. De verdediger is intussen 37, maar verkeert naar eigen zeggen in topvorm. Hij wil heel graag terug aan de slag, maar dat is momenteel niet zo makkelijk. Daarnaast stelt Van Damme ook enkele eisen waaraan voldaan moet worden. 

"Het plaatje moet volledig kloppen", vertelt hij aan Sporza. "Mocht ik minder kieskeurig zijn, was ik al lang aan het voetballen in het binnen- of buitenland. Zo simpel is het. Om nog naar het buitenland te trekken bijvoorbeeld, zou het voorstel echt wel aantrekkelijk genoeg moeten zijn. Ik heb kinderen en ik ga hun hele wereld niet op z'n kop zetten voor niets.

"Bij een club in het binnenland is het financiële geen prioriteit. Ik wil me gewoon nog ergens amuseren. Ik voetbal nog graag en ik mis het ook. Ik zou wel alleen nog in 1A willen spelen, niet in 1B na het fiasco van vorig seizoen. Dat avontuur is compleet tegengevallen. Ik heb het dan ook over het niveau en de beleving in 1B. Ik volg het nu zelfs niet meer."

Standard & Antwerp

"En als ik zelf een club zou mogen kiezen", gaat Van Damme verder. Dan eerder bij een club die ik al ken en waar ik al gespeeld heb. Ik neig dan vooral naar Standard en Antwerp. Mijn manager en ik zijn er ook gaan praten even geleden en het is niet gelukt. Dat is oké."