Gents goudhaantje laat van zich horen: "Ik heb de stijl van Messi, maar geef mij maar Ronaldo"

Tal van spelers blonken de laatste weken uit bij KAA Gent, maar met Giorgi Chakvetadze heeft het wellicht één van de grootste talenten in onze Jupiler Pro League rondlopen. De amper 18-jarige Georgiër kwam dit seizoen over Dinamo Tbilisi en liet de laatste weken heel wat aardige dingen zien. Nu liet de aanvallende middenvelder zich voor het eerst uitgebreid interviewen bij Het Laatste Nieuws.

Chakvetadze liet zich meteen opmerken als een creatieve speler. Dat bleek er al van jongs af aan in te zitten: "Mijn jeugtrainers zetten me altijd vooraan omdat ik de juiste ingevingen op het juiste moment had. Ik weet meteen wat ik wil doen met de bal". klinkt het. Hij heeft volgens velen de stijl van Lionel Messi, maar daar hecht de jonge Buffalo niet teveel belang aan: "Geef mij maar Ronaldo", aldus Chakvetadze.

Opvallend: Gent had al sinds april vorig jaar een akkoord met de Georgiër, maar moest wachten tot eind augustus om de transfer te officialiseren (hij werd toen 18). Tal van andere clubs raakten in hem geïnteressseerd toen hij uitblonk op het EK U19, maar Chakvetadze wou zich aan de afspraak met Gent houden. "Ook Bayern wou mij, maar daar had ik nooit zoveel speeltijd gekregen", klinkt het bij HLN.