“Wie brengt Batshuayi en Benteke aan hun verstand dat zij niet eens meer in de buurt van Lukaku komen?”

De positie van diepe spits is een van de enige plekken bij de Rode Duivels waar na de titularis de grootste vraagtekens dreigen. Chef Sport van Het Nieuwsblad Stephan Keygnaert merkt op dat de toestand ernstig is maar niet hopeloos. “Gelukkig zijn we nog maar oktober 2019”

“Er zal iéts of iémand moeten klaarstaan in de rug van Lukaku. Acht maanden voor Euro 2020 zijn ze niet eens in het zicht van de vaste camera : Batshuayi, Origi, Benteke, Dimata, Lukebakio. Daar sta je dan als bondscoach.”

“Divock Origi speelde het voorbije 'camp' geen enkele minuut, terwijl hij vorige maand in San Marino nog op de positie van Eden Hazard werd uitgespeeld - say no more. Landry Dimata vindt Martínez een heel goeie spits, maar is Dimata nog voetballer? Rest de optie van Dodi Lukebakio, maar als de bondscoach die piste serieus zou nemen, was Lukebakio nu toch opgeroepen?

“Wie brengt tot slot Batshuayi en Benteke aan hun verstand dat zij met zich te wentelen in hun Londense luxeleventje steeds meer gaan inboeten aan scherpte, passie en drive - stokpaardjes van Martínez? Zonder speelminuten, gaan ze er echt niet meer geraken en blijft Lukaku de enige optie…”

Zorgen

“Kunnen we tot volgende zomer Romelu onder een glazen stulp zetten? Het gebeurt zelden dat de bondscoach zo publiekelijk zijn zorgen deelt omtrent (een positie in) het elftal. Doorgaans neemt Martínez alles en iedereen in bescherming en kaart hij de zaken intern aan. 't Moet zijn dat 'het leven na Lukaku' de bondscoach ferm dwarszit.”