“Corrupte scheidsrechter Bart Vertenten moet 130.000 euro schadevergoeding krijgen van KBVB”

De ontslagen scheidsrechter Bart Vertenten (31) sleept de de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor de rechter. De advocaat van de scheidsrechter zegt dat er geen enkel bewijs van matchfixing is. Hij eist nu om en bij de 130.000 euro van de Voetbalbond.

Volgens de Gentse procedurepleiter Hans Rieder is het duidelijk: Het ontslag van Vertenten - in het dagelijkse leven radioloog - is onterecht. En omdat een verzoening tussen de twee partijen onmogelijk is, eist de gewezen scheids nu via de rechter een opzeggings- en schadevergoeding. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Een van de belangrijkste punten van de advocaat is dat “men een arbiter moeilijk kan verwijten dat hij uitzonderlijk spreekt met een spelersmakelaar (Dejan Veljkovic)  wanneer zijn oversten dit nog veel vaker en intenser deden. Zo ging de toenmalige scheidsrechtersbaas Paul Allaerts op restaurant met Veljkovic toen Vertenten nog bij de KBVB werkte.” Daarnaast haalt hij ook aan dat Sébastien Delferière enkel tijdelijk geschorst werd door de KBVB en inmiddels door een achterdeur terug bij de KBVB is binnengehaald.

130.000 euro

In Brussel eist Vertenten nu een opzeggingsvergoeding en een vergoeding wegens rechtsmisbruik. De scheidsrechter eist van de Voetbalbond om en bij de 130.000 euro. Eerder liet advocaat Hans Rieder in het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal ook al onderzoeksrechter Joris Raskin succesvol wraken.