Straf! Dit zijn de 5 meest waardevolle talenten uit Neerpede: Verschaeren NIET op 1

De meningen waren verdeeld. Ging Kompany erin slagen met zijn jonge kern een plek te veroveren in de Champions Play Offs? Dankzij een knappe 12 op 12 slaagt hij in zijn opzet, de trust in the process krijgt een flinke boost en ze pronken zelfs op plek 3. Maar wat was juist de impact van die jonge talenten? En wat is de financiële waarde van deze spelers? Wij maakten een top 5 van de meest waardevolle spelers die de overstap hebben gemaakt vanuit Neerpede naar de huidige A-kern. 

Verschaeren niet op 1

Cijfers liegen niet. Albert Sambi Lokonga en Yari Verschaeren zijn overduidelijk de 2 meest waardevolle jeugdproducten die deel uitmaken van de A-kern. De voorsprong is duidelijk, maar het verschil miniem. Ondanks dat Verschaeren maar 19 is, bedraagt het verschil in marktwaarde met de twee jaar oudere Anderlecht-kapitein maar één miljoen euro. De kans is dus reëel dat de marktwaarde van Verschaeren op zijn 21ste meer zal bedragen dan die van Sambi Lokonga nu. Een belangrijke en misschien wel beslissende factor hierin is het deel mogen uitmaken van de selectie die Roberto Martinez opstelt. De kapitein van Paars-Wit werd de laatste interlandperiode voor de 1ste keer opgeroepen, maar mocht nog geen minuten maken. Verschaeren daarentegen werd al meermaals opgeroepen, maakte al in 6 wedstrijden minuten en liet zelfs 1 keer de netten trillen. 

Kana nu al veelbelovend

Van de overige 3 talenten afkomstig uit Neerpede is Marco Kana duidelijk de meest veelbelovende. Het nog maar 18-jarige jeugdproduct is met een marktwaarde van 3,5 miljoen euro al evenveel waard als collega Delcroix (22) en bijna evenveel als Amuzu (21). Delcroix, die ook al minuten mocht maken onder Martinez, is momenteel geteisterd door een blessure. Flankaanvaller Amuzu moet zich al een heel seizoen tevreden stellen met korte invalbeurten.