Henry begrijpt niets van ontslag Ranieri: ''Waar gaat dat nog over?''

Henry begrijpt niets van ontslag Ranieri: ''Waar gaat dat nog over?''

Arsenal-legende Thierry Henry begrijpt niet dat Claudio Ranieri is ontslagen bij Leicester City. Al helemaal niet omdat hij vorig seizoen nog landskampioen werd met de club. 

"Er klopt helemaal niets van dit besluit. Mag Ranieri dan geen slechte periode? Achter gesloten deuren moet er een hoop gaan veranderen bij Leicester. Dat betekent niet per se dat Ranieri daar de dupe van moet worden", zo begint Henry tegenover Sky Sports.

Hij vervolgt: "Als het slecht gaat, is een trainer het makkelijkste slachtoffer. Je gaat niet een hele selectie op straat zetten. Maar Ranieir heeft Leicester nog geen jaar terug kampioen gemaakt. Ik zag dat Roberto Mancini hem een icoon voor het Engelse voetbal noemde. Ranieri is een icoon voor het mondiale voetbal. Hij wint een titel met Leicester. Dat had niemand gedacht. Zes maanden later staat hij op straat."

"Blijkbaar is het tegenwoordig niet eens meer genoeg om prijzen te winnen. Het is bizar'', aldus Henry. ''Manuel Pellegrini wint de League Cup met Manchester City en wordt ontslagen. Louis van Gaal wint de FA Cup met Manchester United, zelfde verhaal. Waar gaat dat nog over?''