Wat een speler! Deze Spaanse international met 63 matchen speelde ooit in de JPL

Wist jij dat de Spanjaard Joan Capdevila in de Jupiler Pro League speelde bij Lierse? De linksachter speelde 63 wedstrijden voor het nationaal elftaal van Spanje en won zowel het EK als het WK. Hij speelde onder andere bij Atletico Madrid en Villarreal. De 44-jarige flankverdediger is gestopt met voetballen in de zomer van 2017. 

Joan Capdevila

Capdevila startte zijn professionele carrière bij Espanyol, waar hij 35 wedstrijden speelde. In de zomer van 1999 vertrok hij naar Atletico Madrid voor 4,8 miljoen euro. twee jaar later ruilde hij Atletico Madrid in voor Deportiva de La Coruña, dat 6,4 miljoen euro voor hem betaalde. Hij werd daar een clublegende en speelde maar liefst 229 wedstrijden voor hen. In de zomer van 2007 vertrok hij transfervrij naar Villarreal en vier jaar later vertrok hij alweer transfervrij naar SL Benfica. Na amper één seizoen bij Benfica, keerde hij terug naar Espanyol. Daarna kende hij nog internationale avonturen bij NorthEast United in India, Lierse en Santa Coloma in Andorra.

Lierse SK

Bij Lierse speelde hij amper vier wedstrijden en na amper zes maanden vertrok hij alweer bij Lierse. Destijds, in de winter van 2015, werd hij aangekondigd als een enorme aanwinst bij Lierse, want een Spaanse international met 63 wedstrijden is erg zeldzaam voor onze Jupiler Pro League. 

Joan Capdevila bij Lierse

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link