Anderlecht zegt 'neen' tegen een verhuis naar het Eurostadion, Ghelamco reageert met onbegrip

Anderlecht zegt 'neen' tegen een verhuis naar het Eurostadion, Ghelamco reageert met onbegrip

Anderlecht zegt 'njet' tegen het Eurostadion na een nieuwe (negatieve) evaluatie van het dossier. “Het is niet in het belang van de club om deel te nemen aan het voorliggend project”, zo stelt Anderlecht in een persbericht.

“Met de huidige kennis en stand van zaken van het Eurostadium Brussels dossier en na de indiening van het MER-dossier en de milieu- en bouwvergunningsaanvraag, heeft de raad van bestuur van RSC Anderlecht het dossier geëvalueerd. Zij heeft haar ernstige bezwaren en beslissing dat het niet in het belang van de club is om deel te nemen aan het voorliggend project, overgemaakt aan Ghelamco Invest NV. De club onthoudt zich van verder commentaar”, klinkt het.

Ghelamco begrijpt de houding van Anderlecht niet

Bouwheer Ghelamco reageert met onbegrip op de beslissing van RSC Anderlecht. Tegelijk zegt men dat paars-wit niet zomaar uit het project kan stappen omdat er in 2015 bindende documenten werden ondertekend. “We hebben ons altijd als loyale partner gedragen, en zullen dat blijven doen. Wij hebben een opdracht gekregen en zullen er alles aan doen om die uit te voeren. Ghelamco komt zijn engagementen na. We verwachten dat onze partners dat ook doen. Alleen zo is er sprake van rechtszekerheid”, reageert Ghelamco officieel.

“We begrijpen de houding van RSCA eerlijk gezegd niet. Ghelamco heeft reeds per brief het verzoek gericht aan de voltallige Raad van Bestuur van RSCA om het project omstandig te kunnen toelichten. Het creëren van beleving is juist onze sterkte. De UEFA heeft zich trouwens bijzonder lovend uitgesproken over onze plannen, juist omwille van de fanbeleving, het kijkerscomfort en de vele mogelijkheden qua hospitality. We kunnen ons moeilijk voorstellen dat de UEFA op dit vlak minder streng zou zijn dan Anderlecht.”

Alleen maar problemen

De bouw van een nieuw stadion in Brussel lijkt zo alleen maar problemen op te leveren. Er is herrie rond een buurtweg, problemen met de bouwvergunning en nu ligt Anderlecht dwars. Het lijkt er dus hoe langer hoe meer op dat het stadion er nooit zal komen ...