Club vernedert Sint-Truiden in eerste thuismatch van dit seizoen: zo ging het toen!

Club Brugge kreeg in zijn eerste thuismatch van het seizoen Sint-Truiden tegenover zich. Na een uitoverwinning op Waasland-Beveren was Club Brugge verplicht om ook nu de 3 punten thuis te houden.

Club Brugge haalt uit in de eerste helft

Na een kwartier kreeg Dennis met een listig balletje Okereke alleen voor doel die eenvoudig binnenlegt. Iedereen van STVV dacht dat Okerek buitenspel liep maar Akolatse liep een aantal meter achter de defensie en gaf een cadeautje aan de Brugse aanvaller. Na 20 minuten kon Deli met de bal aan de voet inschuiven. Hij zag Okereke in de diepte lopen en met een prachtige pass stonden Okereke en Tau plots oog in oog met de doelman. Okereke voelt zich duidelijk goed en trapt zelf de 2-0 binnen. Dat doelpunt wordt wel afgevlagd voor buitenspel, maar de VAR keurt het doelpunt toch goed.

Kort voor de rust duwt Club Brugge het gaspedaal nog eens open. Een vrije trap van Vormer wordt door een vrijstaande Vanaken heel gemakkelijk binnengekopt. Nog is de afslachting niet gedaan voor de Limburgers. Okereke krijgt de bal met een knap steekpasje door de defensie van STVV. Tau gaat alleen richting doel en met een knap lobje krijgt hij de 4-0 op het bord.

Tweede helft

In de tweede helft lag het tempo wat lager. In de 72ste minuut kon Tau met een lobje Vormer bereiken in de zestien meter van STVV. De Nederlander zag Dennis vrij staan die een perfecte voorzet maar hoefde aan te raken en de 5-0 op bord te zetten.

Ook Siebe Schrijvers wou tonen dat hij doelpunten kan maken. Hij zet een knappe dribbel op, geeft daarna de bal aan Vlietinck en krijgt hem meteen terug en legt knap de 6-0 in doel.

In het absolute slot van de wedstrijd krijgt Openda nog een rode kaart voor een domme overtreding.