Vandenbempt: "Komst van Vercauteren maakt Anderlecht, Genk en Standard zeer ongerust"

Ivan Leko trekt naar China en verlaat dus Antwerp. Zijn opvolger, dat is de ervaren Frank Vercauteren.  Voetbalcommentator Peter Vandenbempt vindt dat een uitstekende keuze. Antwerp wordt op die manier stevige concurrentie voor de andere grote clubs in België.

"De komst van Vercauteren bij Antwerp is er een die de concurrentie zeer ongerust maakt", vertelt Sporza-analist Vandenbempt. "Club Brugge buiten beschouwing gelaten is het toch frappant dat ongeveer alle concurrenten voor Antwerp in de race naar Play-off I die dit seizoen een nieuwe trainer moesten hebben, bij Vercauteren zijn uitgekomen."

Concurrentiestrijd 

"Ik denk dat ze bij Genk, bij Standard, bij Gent - misschien in mindere mate want die hebben Hein Vanhaezebrouck - en ook bij Anderlecht denken dat Vercauteren wel een zeer goede zaak is voor Antwerp en de concurrentiestrijd verhoogt. Ik vind alvast dat de keuze van Antwerp voor Vercauteren een zeer goede keuze is. Hij heeft geen inwerkperiode nodig en het is iemand die niet alleen zijn eigen ploeg - in dit geval Antwerp - goed kent, maar ook de concurrenten."