België doet enorm slechte zaak in UEFA-coëfficiëntenranking en dreigt tickets te verliezen

België deed deze week een enorm slechte zaak voor haar Europees coëfficiënt. Zowel Club Brugge, Gent, Standard en Antwerp pakten geen enkel punt. Nederland heeft ons nu ingehaald, waardoor wij nu pas negende staan in de UEFA-coëfficiëntenranking. Dat is nog geen probleem, maar dat wordt het wel als we nog verder terugzakken.

Groepsfase

Val je uit de top tien, dan betekent dat dat onze kampioen en bekerwinnaar nog voorrondes moeten spelen. In dat geval is er niemand meer rechtstreeks geplaatst voor de Champions League- en of Europa League. Onze eerste achtervolgers zijn Oostenrijk, Oekraïne en Schotland. Als minstens twee landen ons inhalen, dan hebben we het dus vlaggen.

16/17

LASK Linz won donderdag van Antwerp en zo sluipt Oostenrijk dichterbij. Ook de Rangers doen het bijvoorbeeld goed. Belangrijk ook: op de UEFA-coëfficiëntenranking tellen enkel de laatste vijf seizoenen mee. Dat betekent dat volgend jaar het seizoen 2016/2017 wegvalt, en laat dat nu net het seizoen zijn waar de Belgische ploegen het uitstekend deden in Europa. Genk en Anderlecht haalden toen de kwartfinales van de Europa League. De laatste jaren pakten we weinig punten in Europa en zo is de kans groot dat we uit de top tien vallen. Dringend tijd om zich te herpakken!