Sports Late Night dreigt te verdwijnen: Eleven Sports komt met opvallend alternatief

Komend weekend start de Jupiler Pro League. Er is eindelijk duidelijkheid over het competitieformat, maar nu zijn er andere kopzorgen. Zo is het nog niet duidelijk of het Belgisch voetbal zal te zien zijjn op Telenet. Daarnaast staat het ook nog niet vast waar we de samenvattingen zullen kunnen bekijken.

Sports Late Night

De afgelopen seizoenen was er Sports Late Night. Het VIER-programma gaf samenvattingen van elke wedstrijd en analyseerde soms ook kort de topaffiches. Met nieuwe rechtenhouder Eleven Sports verandert alles. Donderdagavond zaten VIER en Eleven Sports al samen, maar een akkoord is er nog niet. Indien er geen akkoord wordt gevonden, dan zal er andere oplossingen moeten gezocht worden.

Facebook en YouTube

De samenvattingen op een andere zender uitzenden is geen optie, want zowel VTM als de VRT is niet bereid om daarvoor te betalen. Met het Franstalige RTBF is wel een akkoord gevonden. Zij zullen alvast zeker de samenvattingen uitzenden. Indien er geen akkoord wordt gevonden langs Vlaamse zijde, denkt Eleven Sports eraan om de samenvattingen gratis uit te zenden op Facebook en Youtube. Er is namelijk met de Pro League overeengekomen dat alle samenvattingen van het Belgische voetbal gratis moeten te bekijken zijn.

Ook interessant