Arsenal-fans vellen UNANIEM oordeel over basisplaats van Lokonga na overwinning in UEL

De vierde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League was er voor Arsenal eentje in Noorwegen. Op bezoek bij FK Bodø/Glimt probeerden The Gunners hun ongeslagen reeks in Europa door te zetten. In de basis stond Albert Sambi Lokonga, maar ook nu kon hij niet helemaal overtuigen. Desondanks de 0-1 overwinning was hij de absolute kop van jut. Net zoals Ngadeu voor Gent kende de ex-RSCA-man geen al te beste avond.

Tweets Lokonga UEL-match 

"Lokonga was te nonchalant en slordig. Heeft meer precisie nodig, niet goed genoeg vandaag."

"Kijken hoeveel wijzigingen Arteta moet maken om de inefficiëntie van Lokonga te verminderen."

"Lokonga is gewoon niet de middenvelder die @Arsenal nodig heeft... Geen passes met progressie naar het doel... en... de tegenstanders komen er te gemakkelijk doorheen!!!"

"De afdaling van Partey naar Lokonga is angstaanjagend."

Arsenal ging eerder ook al op bezoek bij het Zwitserse FC Zürich in de Europa League. 'The Gunners' wonnen wel met 1-2 in Zwitserland, maar volgens de fans kwam dat zeker niet door de 'slecht spelende' Sambi Lokonga. In tegenstelling tot de middenvelder beleefde Michy Batshuayi toen wel een heerlijke avond in de Europa League.

Reacties over Lokonga na FC Zürich

"Lokonga is zo'n luie speler met nul gember spirit erg traag en praatjes rond het veld 😭😭😭😭.... Het grootste probleem is dat hij niet wil verbeteren om mee te doen 😭😭"

"Marquinhos is fucking goed met voorzetten... ik wil dat hij komt en concurreert met Saka... en de meest irritante speler in Arsenal is Lokonga... man is erg onserieus op het veld en loopt rond met nul ginger team spirit... slechte positionering 😭😭"

"Lokonga is slechter dan Guendouzi" 

"Lokonga is duidelijk niet die man. Kan de achterlinie niet beschermen... Ik moet lachen om mensen die zeggen dat Youri T. niet atletisch is en Partey niet kan vervangen in geval van een blessure. Lokonga moet in januari worden uitgeleend."

"Met alle respect, maar Lokonga kan die rol niet spelen. De man verbergt zich te veel"

Albert Sambi Lokonga stond tegen Manchester United aan de aftrap bij Arsenal. De ex-Anderlecht-middenvelder, die zijn ex-club duidelijk nog steeds nauw aan het hart heeft liggen, speelde 74 minuten. Zijn team verloor de wedstrijd met 3-1 en de fans van Arsenal waren blij toen hij vervangen werd. Nochtans speelde hij tegen Aston Villa prima en kreeg hij veel complimenten op Twitter van zijn fans. Maar tegen Manchester United lukte dat helaas voor hem niet. Veel kritiek op sociale media was het pijnlijke gevolg:

Reacties Sambi Lokonga tegen Man Utd

"Sambi Lokonga kan één of twee goede wedstrijden hebben, maar het feit is dat hij er nog niet klaar voor is."

"Sambi Lokonga moet echt uit mijn team verdwijnen"

"Sambi Lokonga, zo slecht"

"Hoezo hebben we Sambi Lokonga zelfs gekocht?"

"Sambi Lokonga was heel slecht"

"Sambi Lokonga kan niet nog eens starten"

Na zijn wedstrijd tegen Aston Villa kreeg hij nochtans heel veel lof op Twitter...

"Voor mij was Sambi Lokonga brilliant vandaag, hij heeft veel voetbal in zich wanneer hij zijn verlegenheid aan de kant zet. Hij wordt echt goed."

"Albert Sambi Lokonga was naar mijn mening de beste speler op het veld. Heeft bijna niks fout gedaan in de hele wedstrijd. Jonge speler die goed met de enorme druk omgaat."

"Bedankt Sambi Lokonga. Die jongen heeft ons trots gemaakt vanavond."

"Man, Sambi Lokonga wordt wellicht mijn nieuwe favoriete Arsenal-speler."

"Sambi Lokonga! Goed gespeeld jonge man."

"Sambi Lokonga was geweldig vanavond. Dankje Sambi!"

In de voorbereiding liet hij ok een goede indruk na:

"Sambi Lokonga op die 'linker 8-positie' was echt geweldig vanavond. Ik snap niet dat mensen niet zien wat een potentieel die man heeft. Topspeler."

"Sambi Lokonga gaat echt heel goed zijn voor ons binnen enkele jaren"

"Sambi Lokonga doet het echt goed tot nu toe"

"Ik heb echt genoten van Sambi Lokonga zijn passing tot nu toe. Hij speelt goed achter de spits."

"Sambi Lokonga lijkt meer vertrouwen te hebben iets hoger op het veld. Ik vraag me af of hij daar dit seizoen vaak zal spelen."

"Albert Sambi Lokonga. Geweldig vandaag"

"Sambi Lokonga hield het middenveld recht, maar zoals altijd zal niemand er iets van zeggen."

De Anderlecht-supporters kijken graag terug naar deze goal van Sambi Lokonga tegen Club Brugge:

Ook interessant