Wie is Jonas Lietaert, 19-jarig talent dat debuteerde bij Cercle Brugge?

Cercle Brugge mag er dan geen al te lekker weekend opzitten hebben - de Vereniging verloor namelijk met 0-3 van een matuur Anderlecht -, toch is er voor de Brugse fans absoluut geen reden tot klagen. Cercle staat na dertien speeldagen nog steeds in de top vier en blijft zo onder meer grote broer Club Brugge voor. Extra knap: de laatste seizoenen slaagde Cercle er ook in om jonge knapen uit eigen jeugd te doen doorstromen. De laatste in dat lijstje is Jonas Lietaert. Leer hem hieronder wat beter kennen.

Wie is Jonas Lietaert van Cercle Brugge?

Jonas Lietaert is een Belgische, actieve voetballer van Cercle Brugge die dit seizoen vooral uitkomt voor Jong Cercle in Tweede Nationale. Lietaert is geboren op 16 juli 2004 en is momenteel dus negentien jaar. Een jonge snaak, die in zijn nog prille carrière best al wat watertjes doorzwommen heeft. Hij begon zijn voetbalcarrière net als Kevin De Bruyne bij KVE Drongen, waarna hij werd opgepikt door Deinze en later door Zulte Waregem. Hij moest er vertrekken en speelde later voor KV Oostende, maar een conflict tussen vaderlief en het West-Vlaams bestuur gooide roet in het eten. Enter, Cercle Brugge. Daar groeit Lietaert de laatste seizoen gestaag door.

Jonas Lietaert debuut Jupiler Pro League

Jonas Lietaert is een centrale verdediger en was vorig jaar één van de sterke mannen in het hart van de defensie van Jong Cercle, dat ook dit seizoen uitkomt in Tweede Nationale. Miron Muslic en T2 Jimmy De Wulf zien heel wat in hem, want vorig seizoen haalde de tiener al enkele keren de selectie van de A-ploeg. Debuteren deed hij niet, maar daar kwam afgelopen weekend verandering in. Lietaert haalde voor de tweede keer dit seizoen de selectie én mocht zondag debuteren tegen Anderlecht. Muslic liet Lietaert vier minuten invallen. Het begin van een profcarrière?

Ook interessant