Hallo Martinez? Gepasseerde Rode Duivel is beste speler van de Europa League 21-22

Adnan Januzaj werd door Roberto Martinez niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiematchen tegen Estland en Wales. Zijn laatste interland voor de Rode Duivels dateert al van 30 maart 2021, toen kreeg hij slechts 13 minuten tegen Wit-Rusland (8-0 zege). Januzaj speelde in totaal 13 matchen voor België en scoorde daarin één keer, namelijk tegen Engeland op het WK voetbal.

Adnan Januzaj

Het is best opvallend dat Januzaj deze keer niet werd opgeroepen. De 26-jarige rechtsbuiten speelt dit seizoen geregeld bij Real Sociedad, dat knap aan de leiding staat in La Liga. Afgelopen weekend scoorde hij zelfs tegen Osasuna, zijn tweede goal van het seizoen. Januzaj stond nu al vier wedstrijden op een rij in de basis en doet het daar uitstekend.

Europa League

Een opvallende statistiek: Adnan Januzaj is de speler met de hoogste rating in de Europa League 2021/2022. Zijn gemiddelde rating bij Sofascore na vier wedstrijden is 8.20. Zo doet hij beter dan spelers als Mario Götze, Lorenzo Insigne en Lukas Hradecky. Real Sociedad zit in een poule met Monaco, PSV en Sturm Graz. In vier wedstrijden scoorde hij één keer en gaf hij één assist.

Rode Duivels

Januzaj werd bij de Rode Duivels meestal uitgespeeld als links- of rechtsmidden en minder als aanvallende flankspeler. Zo was hij een back-up voor spelers als Chadli en Carrasco. Als Januzaj dit niveau kan vasthouden, dan kan Martinez eigenlijk niet meer naast hem kijken. De marktwaarde van de Rode Duivel bedraagt 12 miljoen euro. Straks opnieuw bij de selectie?

spelers met hoogste rating europa league 2021-2022