BESTE MAATJES? Antwerp-huurling werkt KEIHARD aan lichaam in de gym... in shirt van Anderlecht!

Pierre Dwomoh, het is zeker geen onbesproken boek geweest in zijn nog jonge carrière. Dwomoh streek in de zomer van 2021 neer op de Bosuil bij Antwerp, dat een forse twee miljoen euro had neergeteld om de middenvelder over te nemen van KRC Genk. Hij stond toen al te boek als een groot talent en mocht vorig seizoen geregeld proeven van voetbal op het hoogste niveau, maar uiteindelijk werd hij naar de B-kern gestuurd door Mark van Bommel. Hij werd afgelopen zomer uitgeleend aan Braga, maar speelde daar geen minuut voor de A-ploeg. Sinds januari speelde hij voor KV Oostende, maar daar zit het seizoen erop. Dan maar de gym in!

Pierre Dwomoh Francis Amuzu shirt Anderlecht

Aangezien KV Oostende enkele weken geleden al degradeerde, zit het seizoen voor de Kustboys er helemaal op. Geen matchen meer voor Dwomoh dus, die door een blessure sowieso al weinig minuten had gemaakt. De jonge Belg focust zich dan maar al op volgend seizoen, door stevig aan z'n lichaam te werken in de gym. En dat doet hij zowaar in een shirt van zijn ex-club Anderlecht! Eéntje van zijn maatje, Francis Amuzu.

@voetbalflitsen.be Pierre Dwomoh 💜 Francis Amuzu #footballvideo#footballvideos#fyp#foryourpage#foryoupage#antwerp#pierredwomohv#kvoostende#anderlecht#rsca#jpl♬ It's Time To Go Beast Mode - Dubskie

Pierre Dwomoh skateboard

Pierre Dwomoh verveelt zich af en toe en dat verhelpt de man blijkbaar graag door wat te oefenen met zijn skateboard. Vorig jaar liep dat bijna faliekant af... 

@voetbalflitsen.be Een skater, met een missie 😅🛹 #football#footballtiktok#foryoupage#yourpage#fyp#PierreDwomoh#Antwerp#rafc#JPL#Skater#Skaters♬ The Derp Song - Derp Bros.

Rapper Boef

Rapper Boef is alleszins fan van Pierre Dwomoh. Vorig jaar poseerde hij nog in z'n shirt!

Boef poseert met truitjes Dwomoh en noemt hem grootste talent van België

Dwomoh geeft steek aan Beerschot

Vorig seizoen kwam Dwomoh ook al in het nieuws naar aanleiding van de Antwerpse derby. Antwerp en Beerschot: een rivaliteit die al heel lang bestaat en het zal nog lang doorgaan. Het is pure afgunst en haat wat de beide kampen naar elkaar toe hebben en de derby's leverden altijd spektakel op. Dwomoh gaf toen op zijn Instagram nog een steekje aan het gedegradeerde Beerschot. De jonge middenvelder van The Great Old poseerde in een paarse outfit, maar zei erbij dat het helemaal niet zijn favoriete kleur is.

"Niet mijn favoriete kleur, maar ik heb het gekocht omdat we te gezegend zijn. #RattenBuiten", schreef Dwomoh op Instagram.

pierre dwomoh beerschot

Pierre Dwomoh dubbele nationaliteit

Wist jij dat Pierre Dwomoh over de dubbele nationaliteit beschikt? De middenvelder kan zowel voor de nationale ploeg van Ghana als die van België uitkomen. Als we naar zijn Instagram kijken, kunnen we mogelijk concluderen dat hij voor Ghana zal kiezen. Hij toont enkel de Ghanese vlag in zijn bio en toen Ghana zich kwalificeerde voor het WK, stonden zijn story's vol met boodschappen over Ghana. Het ziet ernaar uit dat België één van haar grootste talenten verliest.

Pierre Dwomoh Anderlecht

Dwomoh zat in de jeugdopleiding van Anderlecht, maar daar voelde hij zich niet echt thuis. "Het voetbal was top! Overal waar we kwamen, wonnen we, en ik werd tot de Purple Talents gerekend, de allergrootste talenten. Toch voelde ik me al snel genegeerd. In tegenstelling tot anderen mocht ik niet met jongens van een jaar ouder spelen. Ik kreeg het gevoel dat ze niet meer in mij geloofden. Ik vond die tijd daar echt niet leuk. Ik heb gehuild, ik ben daar weggelopen...", vertelde Dwomoh bij Het Nieuwsblad.

Pierre Dwomoh Genk

En toen speelde Dwomoh een wedstrijd tegen Genk en liep hij naar de Genkse jeugdcoördinator om te vertellen dat hij naar Limburg wilde gaan. "Ik wil bij Genk spelen. M'n papa was toen boos, maar ik heb hem gesmeekt. Bij Anderlecht kon ik niet doorbreken want daar had je Doku en ik was maar een schaduw", vertelde Dwomoh, die vijf jaar bij de Limburgers speelde alvorens de overgang te maken naar Antwerp.

pierre dwomoh krc genk royal antwerp rsc anderlecht