Wie is Lucas Mbamba, broer van Noah en 16-jarig toptalent dat profcontract tekende bij Lille?

Hoewel de Gouden Generatie Rode Duivels zo stilaan op z'n einde loopt, hoeven wij Belgen allerminst te wanhopen. Want er staat nog heel wat jong volk klaar om de komende jaren over te nemen. De laatste tijd zagen we veel jonge Belgen de stap richting het buitenland wagen. Zo ook Noah Mbamba, die Club Brugge inruilde voor Bayer Leverkusen. Maar wist je dat hij ook een jongere broer heeft? Maak kennis met Lucas Mbamba, die zelf Club Brugge al verliet voor Lille.

Wie is Lucas Mbamba broer Noah Lille?

Lucas Mbamba is een Belgische, actieve voetballer van Lille die speelt voor de B-ploeg van Lille, op het vijfde niveau van Frankrijk. Mbamba is geboren op 12 augustus 2006 en momenteel dus amper zestien jaar. Lucas is de broer van Noah Mbamba, die afgelopen winter Club Brugge nog verliet. Lucas deed diezelfde beweging al een half jaar eerder. Hij koos toen voor een avontuur hij Lille. Dit seizoen schopte hij het op zijn jonge leeftijd al tot de B-ploeg van de Fransen. Hij speelde al tien keer mee en mocht zelfs al vijf keer rekenen op een basisplaats.

Lucas Mbamba opleiding en nationale jeugdreeksen

Mbamba speelde in het verleden ook al voor KV Woluwe-Zaventem en KRC Genk. Het was in Limburg dat Club Brugge hem - net als zijn broer Noah - kwam wegplukken in 2020. Twee jaar later koos hij echter al voor Lille. Bij die laatste wordt hij hoog aangeschreven, want hij zette er deze week zijn handtekening onder een allereerste profcontract. De verdediger tekende tot 2025. In 2021 speelde Mbamba ook al vijf keer mee met de Belgische U16, onder leiding van Bob Browaeys.