HUH? Politie Brugge stelt zich vragen bij stadionplannen ... na overtreden coronamaatregelen

Dirk Van Nuffel, korpschef van de politie in Brugge, heeft aangekondigd dat elke speler én trainer van Club Brugge een proces-verbaal krijgt na hun feestgedrag afgelopen donderdag. Club werd kampioen en ging dit vieren aan het oefencomplex. Daar stonden honderden Club-fans hen op te wachten. Van anderhalve meter afstand of andere coronamaatregelen, was niet echt sprake.

Oefencomplex

Van Nuffel is woedend. "Er was afgesproken dat de spelersbus niet zou passeren aan De Platse. Dat hebben ze wél gedaan rond 1 uur. Voordien zijn ze ook al gestopt in Drongen. Daarna namen de spelers een bad in het publiek aan het oefencomplex. Onwaarschijnlijke taferelen. Ja, we zijn bijzonder ontgoocheld.", aldus Van Nuffel.

Stadionplannen

En plots had hij het ook over de stadionplannen van Club Brugge, ietwat vreemd toch. "Eerlijk? ik had al vraagtekens bij hun beloftes. Maar die zijn nu uitroeptekens geworden. Of ik hiermee een bom drop onder de plannen? Ik heb geen bommen gelegd, hé... Afspraken zijn er om nageleefd te worden. Als dat niet gebeurt, wordt het een moeilijk verhaal.”, besluit de korpschef.