FC Barcelona-speler riskeert sanctie na gedurfde uitspraak: "85% van de refs zijn Real-fans"

Er is disciplinair onderzoek geopend naar Barcelona-verdediger Gerard Piqué door de Spaanse voetbalbond. Ook naar Manuel Vizcaíno, de voorzitter van Cádiz CF, wordt een onderzoek geopend. Piqué insinueerde in een flimpje op YouTube partijdigheid van de scheidsrechters in het voordeel van Real Madrid, terwijl Manuel Vizcaíno een open brief schreef tegen de VAR. De integriteit van de competitie zou daarmee in twijfel getrokken worden. 

"85% zijn Real-fans"

“Onlangs zei een gewezen scheidsrechter dat 85% van de arbitrage voor Real Madrid supportert. Hoe kunnen ze dan niet in het voordeel van Real Madrid fluiten? Zelfs onbewust, hoe gaan ze de ene ploeg niet bevoordelen ten opzichte van de andere?”, beweerde Piqué. Hij verwees daarmee naar een quote van ex-scheidsrechter Eduardo Iturralde Gonzalez die beweerde vorig jaar dat negen op de tien Spaanse arbiters fan is van Real Madrid.

Straf

Het is nog niet bekend welke straf Piqué en Vizcaíno krijgen. Een schorsing zou voor Piqué misschien niet erg effectief zijn. De centrale verdediger is momenteel gekwetst, al zou hij sneller dan verwacht kunnen terugkeren.