Eddy Demarez : "Hij is de nieuwe Marc Degryse... al was die destijds wel nog iets trager"

Eddy Demarez : "Hij is de nieuwe Marc Degryse... al was die destijds wel nog iets trager"

Jonathan David blonk donderdag in de Europa League tegen Saint-Etienne weer eens uit. Hij verdeelde en heerste, zoals hij dat al een tijdje doet bij AA Gent. Volgens voetbalcommentator Eddy Demarez zal hij dan ook niet lang meer bij Gent blijven en vertrekken voor een fors transferbedrag.

"David speelde weer heel erg sterk. In de vrije rol die hij heeft, achter de sterke Depoitre en de snelle Jaremtsjoek, komt hij het beste tot zijn recht. David kan zich op die positie, een soort van moderne 10-positie, volledig uitleven. Hij werkt hard, brengt veel aan, is technisch goed, is slim en komt heel snel voor het doel, waar hij ook nog eens beheerst afwerkt. Vaak zijn zijn doelpunten van prima makelij."

"Hij is gewoon een goeie en sterke voetballer, en dat op zijn 19e. Vergeleken met vorig seizoen heeft hij veel aan kracht en maturiteit gewonnen. Toen scoorde hij al 4 keer in de play-offs. Hem vergelijken met een andere voetballer? Niet makkelijk. Voor de vuistweg denk ik aan een type-Marc Degryse, al is David sneller dan Degryse in zijn periode."