Deze spelers zijn niet opgeroepen voor het EK 2021/EURO 2020

Het EK 2021, ook wel EURO2020, gaat deze maand van start. De nationale selecties zijn bekend, maar niet iedereen kon rekenen op een uitnodiging van zijn bondscoach. Wij van VoetbalFlitsen hebben de beste spelers, geblesseerde voetballers niet meegerekend, die niet zijn opgeroepen voor het EK in één elftal gezet.

Doelman die niet op het EK is

Onder de lat vinden we Kepa Arrizabalaga van Chelsea. De doelman is in Londen zijn basisplaats kwijtgeraakt en kan gelijk niet meer rekenen op een plaats in het Spaanse nationale elftal. 

LEES OOK: Pijnlijk: deze 9 toppers missen zeker het EK door een blessure

Verdedigers die niet op het EK zijn

In het centrum van de verdediging zien we Sergio Ramos. De centrale verdediger van Real Madrid is niet opgeroepen door Luis Enrique en mist zo het EK. Met 180-interlands is dat een flink gemis. Naast hem staat Alessio Romagnoli van AC Milan, die net zoals bij zijn club ook bij Italië lijkt te zijn uitgeserveerd. Op linksachter staat zijn ploeggenoot Theo Hernández. Met een dubbele nationaliteit lijkt hij ondanks zijn sterke wedstrijden in Italië, overbodig bij zowel Frankrijk als Spanje. Op rechtsachter vinden we Aaron Wan-Bissaka van Manchester United. Bij Engeland komen ze om van de rechtsachters en is er dus geen plek voor Wan-Bissaka, die denkt aan een interlandcarrière bij Congo.

Middenvelders die niet op het EK zijn

Op het middenveld vinden we twee spelers uit de Premier League. Om te beginnen is daar James Maddison van Leicester City, die ondanks zijn sterke seizoen (11 goals en 10 assists) niet kon rekenen op een plekje bij Engeland. Naast hem staat Tanguy Ndombele, die wegens sterkere concurrenten niet in beeld komt bij het Franse elftal. De laatste middenvelder is Saul van Atletico Madrid die ondanks het behalen van de titel, thuis moet blijven.

Aanvallers die niet op het EK zijn

In de aanval vinden we één Nederlander. Steven Bergwijn kende een vrij matig seizoen bij Tottenham en moet daardoor het EK aan zich voorbij laten gaan. In de punt van de aanval staat Alexandre Lacazette, die wegens betere concurrentie niet in beeld is bij de bondscoach van Frankrijk. De laatste speler uit het team is Marco Asensio, die net zoals alle andere Spanjaarden bij Real Madrid geen oproep kreeg voor het EK. Toch maar voor het Nederlands Elftal moeten kiezen?