Hoe zou het nog zijn met ... Meme Tchité? "Zelfs op mijn 40e maak ik nog verschil in eerste klasse!"

Hoe zou het nog zijn met Mohamed "Meme" Tchité? De 32-jarige Burundees-Belgische spits schitterde in een recent verleden bij Standard en Anderlecht en probeert nu zijn carrière nieuw leven in te blazen bij White Star Brussel.
Na een mislukte passage bij Club Brugge en het Roemeense Petrolul zocht Tchité zijn heil bij STVV. Daar kon de aanvaller evenmin potten breken en kwam hij zelden of nooit in actie. De Burundese Belg testte in de zomer één week bij tweedeklasser Cercle Brugge om vervolgens neer te strijken bij de amateurs van White Star Brussel. 'In juli testte ik wel een week bij Cercle Brugge. Ik speelde een prima oefenpot tegen Gent en scoorde goed op de coopertest, maar toch moesten ze me niet hebben', zegt hij in Het Nieuwsblad.

Tchité doet in Het Nieuwsblad ook een opmerkelijke uitspraak: 'Laat ons eerlijk zijn: het niveau in de Jupiler Pro League ligt niet al te hoog. Ik zou bij veel clubs nog het verschil kunnen maken, zelfs op mijn 40ste. Als een eersteklasser me in januari wil, mogen ze bellen. Dan kan ik hier mijn contract ontbinden. Ze weten hier dat ik de ambitie heb om weer een stap hogerop te zetten.'

Als hij opnieuw goals kan maken zoals in de filmpjes hieronder, dan kan alles ...