Simon Mignolet: "Het wordt moeilijk om de focus na de winterstop te behouden"

Club Brugge is goed op weg om dit seizoen de landstitel te pakken, maar dan mogen ze niet verslappen in tweede seizoenshelft. De punten die ze daarom nu pakken, zijn van levensbelang. Daar stemt ook doelman Simon Mignolet mee in.

"Als we die laatste match nog kunnen winnen, dan mogen we enorm blij zijn met wat we getoond hebben", vertelt Mignolet in Het Laatste Nieuws. "Dit punt is een goed resultaat (Tegen AA Gent 1-1, red.), want zo blijft de voorsprong behouden."

"Maar die kloof mag niet kleiner worden, dus mogen we geen punten laten liggen in matchen zoals die tegen Zulte Waregem. Of het moeilijk wordt om die focus na de winterstop te behouden? Absoluut! Wij zijn zélf onze grootste tegenstander. We kunnen enkel onszelf dooddoen door punten te verspelen. Hongerig blijven is de boodschap.

"Voorlopig heb ik niet het gevoel dat ik de jongens moet wakker schudden. De groep is professioneel en staat altijd klaar. We hebben ook een trainer die dat goed in de hand heeft", besluit de Rode Duivel.