Hoe zou het nog zijn met Dieumerci Mbokani, voormalig goaltjesdief van Standard én Anderlecht?

Dieumerci Mbokani kennen we nog allemaal van zijn tijd bij Standard Luik en RSC Anderlecht, maar wij bij Voetbalflitsen vroegen ons af hoe het nog met de Congolese goaltjesdief zou zijn?

Mbokani verliet in 2007 TP Mazembe om een contract te tekenen bij Standard Luik. Opvallend: De Congolese aanvaller werd eerder ook al uitgeleend aan Anderlecht, maar die mocht daar niet blijven. De transfer naar de Rouches bleek een echt succes te zijn aangezien hij er goed was voor 50 goals in 120 wedstrijden. Zijn uitstekende prestaties bleven niet onopgemerkt en het was Monaco die hem in 2010 voor maar liefst zeven miljoen euro overnam.

Het zou echter maar een jaar duren vooraleer de Congolese spits terugkeerde naar België. Zijn passages bij Monaco en Wolfsburg (uitleenbeurt) werden geen succes en bij Anderlecht moest hij de nieuwe goaltjesdief worden. En of dat het geval was: samen met zijn ex-ploegmaat en ex-rouche Milan Jovanovic kon Mbokani Anderlecht naar de landstitel schieten. Met maar liefst 48 goals in 79 wedstrijden mocht hij Paars-Wit in 2013 voor elf miljoen euro verlaten.

De 32-jarige aanvaller kende sindsdien een opvallend carrièreverloop. Twee seizoenen lang was hij bepalend voor zijn nieuwe ploeg Dynamo Kiev, maar daarna werd hij uitgeleend aan respectievelijk Norwich en Hull City. Dit seizoen kreeg hij opnieuw zijn kans bij de Oekraïense topploeg en dat loonde. Mbokani was er al goed voor acht goals in zestien wedstrijden, maar ziet wel zijn contract binnenkort aflopen. Misschien staat hij wel open voor een terugkeer naar de Jupiler Pro League?