Pijnlijk: zie hier de stevige en snelle daling van Nainggolan in marktwaarde

Radja Nainggolan speelt sinds afgelopen zomer voor Royal Antwerp FC. We moeten toegeven: een erg straffe transfer van The Great Old dat hem gratis wegplukte bij Internazionale. Zeker qua salaris een serieuze kost voor voorzitter Paul Gheysens. Nainggolan speelde jaren aan de top van de Serie A, speelde Champions League en was ook Rode Duivel.

Nainggolan

De laatste jaren was het toch iets minder, dat moeten we durven toegeven. Zijn moederclub Internazionale leende hem twee keer op een rij uit aan laagvlieger Cagliari, de club van zijn hart toch wel. Hij speelde er al eens in zijn jonge jaren en had graag bij Cagliari gebleven. Dat was echter niet mogelijk waardoor Nainggolan op zoek moest naar een nieuwe club. Zijn transfer naar Antwerp was best verrassend gezien zijn verleden bij aartsrivaal Beerschot.

Anderlecht

Het seizoensbegin van Nainggolan met Antwerp was lastig met matige statistieken en blessures. Net voor de interlandbreak liet hij wel van zich horen met een uitstekende wedstrijd tegen Anderlecht (2-0) winst. Laten we hopen voor Nainggolan dat hij nu eindelijk vertrokken is. En dat de 33-jarige middenvelder eindelijk zijn stempel als toptransfer kan bevestigen.

Marktwaarde

Hoe je het draait of keert, zijn marktwaarde is de laatste jaren toch stevig gezakt. Momenteel is Nainggolan vier miljoen euro waard. Dat is best straf als je weet dat hij hij twee jaar geleden nog dertig miljoen euro waard was en het jaar ervoor bij AS Roma zelfs vijfenveertig miljoen euro. Zijn marktwaarde kende de laatste jaren een serieuze daling en dat is ook te zien aan onderstaande grafiek. Marktwaarde zegt uiteraard niet alles, maar het is best opvallend.

radja nainggolan antwerp