Philippe Clement: "Ik ga andere jongens opstellen dan de gebruikelijke"

Philippe Clement: "Ik ga andere jongens opstellen dan de gebruikelijke"

Het heeft eventjes stil gelegen, maar vanavond mogen Club Brugge en KV Oostende de zestiende speeldag op gang trappen. Coach Philippe Clement is alvast klaar voor een nieuwe intensieve periode met héél veel wedstrijden. Op drie niveaus 9 wedstrijden in 34 dagen. 

"Sowieso wordt het een heel druk programma", begint Clement in Het Laatste Nieuws. "Ik ga daar rekening mee houden. Kijk, dit is een optelsom aan het worden. Er zal bij momenten minder frisheid zijn. Aan mij om dan andere jongens te brengen, die tot dusver minder gespeeld hebben, zodat we in de race blijven."

"Onze grote uitdaging is: op 27 december kunnen zeggen dat we nog op drie fronten meestrijden. Want in de Champions League en in de Beker van België is het de komende weken alles of niets. Onze ambitie in het begin van het seizoen was die poules halen, maar het is de Champions League geworden. We hebben nadien onze doelen bijgesteld."

"We wilden stunten in deze moeilijke groep. Da's gelukt. Nu gaan we proberen om door te stoten, want het is niet omdat je een bepaald doel bereikt hebt, dat je in je sofa moet zitten en er een dikke sigaar roken. Nee, je moet de lat altijd maar hoger leggen. Maar eerst KV Oostende. Superbelangrijk! De titel hangt soms van één of twee punten af, hé."