Luis Suárez onthult toekomstplannen van boezemvriend Lionel Messi

Lionel Messi maakte er afgelopen transferperiode geen geheim van dat hij wilde vertrekken bij FC Barcelona, maar uiteindelijk besloot hij de club trouw te blijven. Barça hield Messi aan zijn contract en dus kwam het niet tot een vertrek. Luis Suárez vertrok wél en hij vindt dat FC Barcelona de vertrekwens van Messi had moeten respecteren, zo laat hij aan Sport weten.

De nieuwe spits van Atlético Madrid vertelt in een interview dat Messi het erg moeilijk had met de situatie: "Hij wilde weggaan en de club ging daar niet mee akkoord, dat was heel erg zwaar voor hem en ik probeerde hem zo goed en kwaad als het ging te steunen. Ik vind dat ze zijn transferverzoek hadden moeten accepteren. Uit respect naar Leo ga ik niet onthullen wat er allemaal speelde, maar het was een moeilijke en gecompliceerde situatie."

Suárez sluit nu niet uit dat Messi gewoon bij FC Barcelona blijft en weer gelukkig wordt: "Als hij straks weer gelukkig is en zich op zijn gemak voelt, en er komt een nieuw bestuur, dan wil hij verder bij de club. Als vriend maakt het mij eigenlijk niet uit wat hij doet: of hij nou in Camp Nou blijft spelen of een transfer maakt, ik blijf hem steunen."