Virtuele eindstand PO1: Anderlecht kan Club nog flink bedreigen als het zo sterk blijft presteren

Anderlecht pakte zondagavond tegen Club Brugge een gouden drie-punter in de strijd om PO1. De Brusselaars hebben volgende week tegen STVV genoeg aan een punt om zich te kwalificeren. Indien RSCA zich plaatst voor PO1, belooft het nog (een beetje?) spannend te worden... 

Anderlecht bovenaan

Met 15 op 18 doet niemand beter dan Anderlecht tegen de top-4-ploegen. Club Brugge pakte 12 op 18, Genk en Antwerp elk 3 op 15. De 2 laatstgenoemde ploegen nemen het op de slotspeeldag wel nog tegen elkaar op. 

Club Brugge moet opletten

Indien de trend van in de reguliere competitie zich voortzet, dan kan Anderlecht tot op 6 punten van Club Brugge eindigen. Maar stel dat RSCA in PO1 2 keer wint van Club, dan komen ze tot op 3 punten. Club Brugge doet er dus best aan niet teveel punten te verliezen in haar laatste rechte lijn richting het kampioenschap, of het zou nog wel eens zéér spannend kunnen worden.  

Virtuele eindstand

Bij de berekening werd rekening gehouden met de huidige stand en het aantal punten dat Club Brugge en Anderlecht pakten tegen de huidige top-4. (Club Brugge, Anderlecht, Genk en Antwerp).