ALLEMAAL PARELS! Eén van deze 11 goals wordt verkozen tot het doelpunt van het jaar in de JPL

Binnenkort is er weer een nieuwe editie van de Gouden Schoen. Zoals elk jaar wordt ook nu weer het mooiste doelpunt van het jaar gekozen. Dit zijn de elf kandidaten, gekozen door Het Laatste Nieuws.

1. Junior Edmilson tijdens Standard – Sporting Charleroi (30/03/2018)

Junior Edmilson schittert andermaal in PO1 en scoort opnieuw een pracht van een goal. Hij komt eerst naar binnen en haalt dan verwoestend uit met zijn rechter. 

2. Abdoulay Diaby tijdens Club Brugge – Standard (22/04/2018)

Abdoulay Diaby passeert Guillermo Ochoa met een geweldige boogbal. Eén van de zovele doelpunten in deze spectaculaire wedstrijd uit PO1. 

3. Guus Hupperts tijdens Antwerp – Lokeren (23/04/2018)

Wat een schot van Hupperts, die de bal in de verste winkelhaak jaagt. 

4. Ruslan Malinovskyi tijdens KRC Genk – STVV (05/08/2018)

Ruslan Malinovskyi maakte dit jaar heel wat prachtige doelpunten, maar zijn moeiste was toch die tegen aartsrivaal STVV. Zijn vrije trap vliegt met een snelheid van 111 km/u tegen de touwen. WOW!

5. Hicham Faik tijdens Zulte Waregem – Eupen (11/08/2018)

Hicham Faik was één van de revelaties in het begin van dit seizoen. De Nederlandse middenvelder scoorde onder meer een heerlijke stifter in de ruime zege tegen Eupen.

6. Hans Vanaken tijdens Club Brugge – Anderlecht (26/08/2018)

Iedereen herinnert zich dit doelpunt wel nog. Vanaken scoort na een geweldige een-tweetje met Ruud Vormer. Bovendien de winning goal tegen aartsrivaal Anderlecht. 

7. Leandro Trossard tijdens Cercle Brugge – KRC Genk (23/09/2018)

Leandro Trossard scoorde die avond een hattrick en het waren allemaal prachtige doelpunten. Zijn mooiste was toch wel toen hij naar binnen kwam en de bal in de verste winkelhaak jaagt.

8. Ivan Santini tijdens Anderlecht – Standard (23/09/2018)

Ivan Santini is de topschutter bij Anderlecht en dat bewees hij toen andermaal. Hij controleert de bal eerst op zijn borst en scoort dan een heerlijke volley. 

9. Nana Ampomah tijdens Moeskroen – Waasland-Beveren (29/09/2018)

De beste speler bij Waasland-Beveren met een patent op mooie doelpunten. Hij scoort een lob vanop zo'n 40 meter. Moeskroen-doelman Butez was kansloos.

10. Pieter Gerkens tijdens Cercle Brugge – Anderlecht (16/12/2018)

Een doelpunt die nog niet zolang geleden werd gemaakt. Anderlecht verloor dan wel in Jan Breydel, de goal van Gerkens mocht gezien worden. Aan de tweede paal schiet hij een volley over Paul Nardi binnen. 

11 Siebe Schrijvers tijdens Club Brugge - Antwerp (23/12/2018)

Siebe Schrijvers scoorde afgelopen zondag tegen Antwerp én hoe. Op een assist van Wesley trapt hij de bal in één keer over Sinan Bolat. Wat een goal.