Mo Messoudi straks analist op het EK: "Ik had deze twee Rode Duivels niet meegenomen"

Mo Messoudi is één van de vaste analisten bij Sporza voor het EK voetbal. De 37-jarige Belg met Marokkaanse afkomst is ondertussen gekend in het analistenwereldtje. Messoudi is één van de analisten bij Extra Time en tijdens de Europa League-matchen is hij ook vaak op het scherm te zien. Tijdens het EK voetbal komt hij uitdrukkelijk aan bod. Bij meerdere EK-matchen zal hij een analyse mogen geven in de studio van Sporza. Ontdek hier alle andere commentatoren en analisten.

Mo Messoudi

Messoudi kennen we natuurlijk vooral door zijn verleden als profvoetballer. De aanvallende middenvelder speelde onder meer voor KV Kortrijk, KAA Gent, Willem II, OH Leuven, Zulte Waregem en natuurlijk Beerschot(-Wilrijk). Messoudi speelde zo'n 146 wedstrijden voor de Kielse Ratten, verspreid over twee periodes (voor en na de fusie). Bij geen enkele andere club speelde de huidige analist van Sporza meer wedstrijden.

Witsel en Chadli

Als analist heeft hij uiteraard ook zijn mening over de selectie van de Rode Duivels. Hij had Witsel en Chadli niet geselecteerd. "Ik snap niet waarom Axel Witsel meegaat. Als je de halve finales wil halen, heb je naarmate zo’n toernooi vordert net spelers nodig die voldoende fysiek hebben om het verschil te maken. Dat lukt hem nooit. Ik had daar Bryan Heynen genomen en in plaats van een Nacer Chadli pakte ik Charles De Ketelaere die niet alleen in de afgelopen competitie maar ook in de Champions League goed", aldus Mo Messoudi bij Sport/Voetbalmagazine.

In onderstaande video zien we zijn laatste reportage als profvoetballer, uiteraard bij Beerschot(-Wilrijk).