Vanaken: “Ik héb ambitie, maar geen enkele andere ploeg dan Club wil mij”

Hans Vanaken zal voorlopig Club Brugge nog niet verlaten. De middenvelder voelt zich goed in West-Vlaanderen en had dan ook geen moeite om bij te tekenen. De keuze werd voor Vanaken wel ook makkelijker gemaakt doordat er simpelweg geen andere concrete interesse was voor hem. Iets wat hem toch ook bezig houdt.

“Ik ben hier heel gelukkig en ik denk dat zoiets ook afstraalt naar het veld. Privé gaat alles goed, het is hier fijn wonen, goed leven en dan ben je automatisch ook gelukkig op de club. En daarnaast: als er niks anders is, niks concreets in de periode juli-augustus, dan moet je niet nadenken.”

“Ik denk daar soms wel over na. Twee keer op rij profvoetballer van het jaar en daartussen de Gouden Schoen gewonnen. Maar het moet zijn dat sommige clubs dat anders zien, of me niet zo zien zoals jij. Dan moet je je daar bij neerleggen.”

Ambitie

“Ik speel alles, zit bij een ploeg die altijd voor de prijzen speelt, niks om over te klagen. Misschien is het raar, en misschien zeggen de mensen wel: hij durft niet. Maar er vált niks te durven. Met een gebrek aan ambitie heeft het niks te maken. Ik héb ambitie. Zeker. Maar langs de andere kant denk ik ook: ik ben nu 27 en had net een topjaar. Als het dan niet komt, zal het misschien nooit zijn.”