Anderlecht is getraumatiseerde Lawrence kwijt

Bij Anderlecht hebben ze geen idee waar Kemar Lawrence (27) momenteel uithangt. De linksback verblijft door ernstige familiale problemen nog altijd in Jamaica,... en daar stop het bij. Het is niet de eerste keer dat de getraumatiseerde Lawrence zo een ‘stunt’ uithaalt, dus het is afwachten hoe RSCA hierop zal reageren.

Toen Corona uitbrak in België, trainde hij nog wel even in Brussel, maar in Jamaica wachtten twee kinderen op hem. Zodra het kon, ontsnapte hij uit de lockdown en sprong hij op de eerste vlucht naar zijn vaderland. Sinds 2 juni was er geen enkele vorm van contact meer. Dat bevestigt Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk dachten ze bij Anderlecht dat het niet lukte om een terugvlucht te boeken door Corona, maar de trainingen zijn ondertussen een maand bezig en is de linksback er nog steeds niet. Vliegen is niet het probleem: de Jamaicaanse ambassade verzekert dat het mogelijk is om van Kingston naar Brussel te reizen.

Trauma

Toen Lawrence in 2010 zijn 15-jarig neefje Joël voor zijn ogen vermoord zag worden, ontstond er een trauma bij hem. “Elke keer als ik mijn ogen sluit, zie ik het weer”, zei hij er ooit over. Sindsdien kan de Jamaicaan soms raar uit de hoek komen. Zo was Lawrence in 2017 ook al eens onvindbaar voor zijn club New York Red Bulls. Toen had hij zich teruggetrokken in een hotel in Jamaica om te rouwen om de dood van zijn oma. Dag en nacht dronk hij daar zijn pijn en verdriet weg.