"België heeft nu al de opvolger (of zelfs concurrent) van Thibaut Courtois gevonden!"

Het nieuwe fenomeen op de Belgische velden: Maarten Vandevoordt, de piepjonge doelman van Racing Genk. Ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck ziet in hem alvast de volgende grote naam voor de Nationale ploeg. 

"Mensen die met hem werken wisten het al veel langer, maar na twee matchen op het hoogste niveau heeft België een opvolger/concurrent in spe voor Thibaut Courtois ontdekt", begint De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. "Nog maar zeventien, maar wat een charisma. Super cool en zelfverzekerd. Hij beschikt over de ideale lengte, heel lange armen en benen die misschien nog wat krachtiger kunnen ogen, maar hem wel een grote sprongkracht verschaffen."

"Ogenschijnlijk neemt hij veel risico’s bij het uitvoetballen, maar aan topkeepers als Marc-André ter Stegen, Ederson of Manuel Neuer wordt dat opgedragen. Het is een extra kwaliteit. Links of rechts maakt bij hem niet uit. Genk liet Nordin Jackers vertrekken, nu weten we ook waarom. En als je, zoals Gaëtan Coucke, elke dag op training wordt geconfronteerd met een supertalent dat komt pushen, dan is het niet onlogisch dat er foutjes worden gemaakt."