Lovende woorden voor Kjaer: "Een geweldig initiatief"

Valentijn Driessen heeft veel respect voor Simon Kjaer, die zich ontfermde over Christian Eriksen. De sportjournalist denkt bij het incident van afgelopen zaterdag terug aan het ongeluk van Abdelhak Nouri.

"Ik bekijk alles met in mijn achterhoofd de situatie rond Abdelhak Nouri. Die beelden heb ik toen ook gezien. Dat dit allemaal zo snel ging en dat de spelers er zo snel op reageerden", vertelt de chef voetbal voor de camera van De Telegraaf.

"De artsen en scheidsrechters hadden direct door wat er aan de hand was. Er was een bepaalde vorm van paniek, maar daarnaast deed iedereen het juiste. Daardoor duurde het geloof ik maar twee minuten voordat hij gereanimeerd werd".

'Nauwe vriend van hem'

Eriksen werd op het veld minutenlang gereanimeerd. "Dit heeft die jongen zijn leven gered. En zijn aanvoerder natuurlijk. Dat is een nauwe vriend van hem en die schijnt zijn tong eruit te hebben getrokken", waarmee Driessen doelt op Kjaer.

"Hij nam ook het initiatief om eromheen te gaan staan. Waar het nou voor was, om de camera's weg te houden of om hem te steunen, dat was een geweldig initiatief. Waarschijnlijk handelde hij uit emotie".

Wissel

Een aangeslagen Kjaer maakte de negentig minuten niet vol. "Ik kan me heel goed voorstellen dat dat zo'n verschrikkelijke impact maakte dat hij met zijn hoofd totaal ergens anders was", aldus Driessen.