Bolasie weet waar het probleem schuilt: "Ze gebruiken mijn talent niet"

Bolasie weet waar het probleem schuilt: "Ze gebruiken mijn talent niet"

Tegen Club Brugge en Antwerp mocht Yannick Bolasie in de spits beginnen. Niet meteen zijn favoriete postitie, maar als een echte prof past hij zich aan naar de wensen van de trainer. Toch kon Anderlecht nog geen enkele wedstrijd winnen met hem in de spits... derde keer goede keer?

"Tegen Antwerp zat ik niet in de match omdat ik onvoldoende werd aangespeeld naar mijn kwaliteiten", vertelt Bolasie in Sport/Voetbalmagazine. "De verdedigers van Antwerp hadden meestal het spel voor zich en daarom kregen ze nooit het gevoel dat ze in moeilijkheden zouden komen. Wij waren constant op zoek naar de perfecte doorsteekpass, terwijl we de ballen in de rug van de achterste linie hadden moeten droppen."

"In Engeland noemen we dat fifty-fifty balls. Met mijn snelheid had ik zeker iets kunnen uitrichten. Gooi die bal dus in de diepte. Je zaait daar paniek mee en je dwingt de tegenstander om fouten te maken. Als je dat blijft doen, dan zal die goal wel vallen. Tegen Club Brugge, dat beter is dan Antwerp, maakten we de juiste keuzes en zat er wel diepgang in het spel. Daarom ben ik zo teleurgesteld over de manier waarom we Antwerp bekampt hebben."