Benito Raman staat dicht bij spraakmakende terugkeer naar de Jupiler Pro League

Benito Raman wil (en moet?) vertrekken bij Schalke 04. De Duitse club degradeerde vorig seizoen uit de Bundesliga en onze Belgische aanvaller was er geen vaste basisspeler. Toch wel straf als je weet dat Raman destijds voor 7 miljoen euro werd gekocht van Fortuna Düsseldorf. Opvallend: Beerschot deed haar ex-speler een voorstel.

Benito Raman

Het bestuur van Beerschot heeft de entourage van Benito Raman een concreet sportief project voorgesteld. Raman speelde in 2013 een half jaar voor Beerschot toen hij werd gehuurd van KAA Gent. De spits scoorde 5 goals in 11 matchen, maar kon degradatie niet vermijden. Ondanks zijn korte periode op het Kiel is Raman de club altijd blijven volgen. Hij woont regelmatig wedstrijden bij en was ook eregast op de allereerste fandag van Beerschot Wilrijk.

Beerschot

De vraag is alleen of Beerschot hem kan halen. Schalke 04 wil liefst zoveel mogelijk van die 7 miljoen euro terugzien, Beerschot kan niet zoveel neertellen. Een optie is dat Sheffield United, dat ook in de portefeuille zit van de eigenaar, Raman koopt en zo uitleent aan Beerschot. Roberto Martinez liet de 26-jarige aanvaller ook al één keer opdraven bij de Rode Duivels. Er zijn nog enkele andere Belgische clubs geïnteresseerd. Raman liet al weten dat hij ooit nog eens voor Beerschot wil spelen, de vraag is alleen of dat nu al het geval zal zijn.

benito raman beerschot gent