Bart Verhaeghe vindt inspiratie voor nieuw Club-stadion: "Dat vind ik een mooi voorbeeld"

Het plan van Club Brugge en voorzitter Bart Verhaeghe is om in 2022 in een nieuw stadion te voetballen. De vraag is natuurlijk hoe hun nieuwe tempel er zal uitzien. Het is de bedoeling dat er een bepaald voorbeeld is waaraan ze zich kunnen spiegelen. Daarom is Verhaeghe inspiratie aan het opdoen.

"Dat van Juventus vind ik een mooi voorbeeld. Niet té groot, compact, met een enorme belevenis in het stadion. We voorzien parking voor minstens 3.000 ­wagens op de site. Een groéne parking, met bomen en planten. Zodat, als de wagens weg zijn, mensen er kunnen joggen en wandelen met de hond. Ik ga er geen concerten doen. Wel een museum en een overloop naar een grote Club-fan­shop, zoals in Camp Nou", aldus Verhaeghe in Het Laatste Nieuws.

Verhaeghe maakt er zijn werk van: "Binnenkort vertrek ik naar Texas om de stadions te gaan bezien in Dallas, Houston en Austin  vanwaar ik doorvlieg naar Miami om de plannen te horen voor het stadion  van de nieuwe club van Beckham. Ik ben vooral benieuwd naar de technologische apparatuur om in een stadion álle mensen te betrekken bij een wedstrijd.", besluit de Club-voorzitter.

Volg ons nu ook op Instagram:

Ook interessant