Wat betekent het transferverbod van Chelsea voor Higuain, Kovacic, Morata en Pulisic?

Chelsea kreeg zopas een transferverbod van twee jaar, opgelegd door de FIFA. Maar wat wil dat nu zeggen voor Higuain, Kovacic, Morata en Pulisic, die alle vier in een bepaalde transferprocedure zitten…

Kovacic en Higuain

Mateo Kovacic kwam deze zomer over van Real Madrid met een uitleenbuurt. In het contract werd geen aankoopoptie opgenomen, dat wil zeggen dat ze hem deze zomer niet aan boord kunnen houden.

Gonzalo Higuain kwam met een uitleenbuurt in januari over van Juventus. Daarbij werd er wel degelijk een mogelijkheid tot aankoop in het contract gezet. Chelsea zou Higuain daardoor kunnen vastleggen deze zomer, als het een overeenkomt kan vinden met Juventus.

Pulisic en Morata

Geen problemen bij de transfer van Christian Pulisic. De winger werd in januari al aangekocht bij Borussia Dortmund. Vanaf deze zomer speelt hij gewoon op Stamford Bridge.

Tot slot heeft Chelsea geen controle meer over de toekomst van Alvaro Morata, die momenteel op uitleenbasis bij Atletico Madrid speelt. Als de Madrilenen hem willen houden, kan Chelsea daar niks meer aan veranderen. Zo niet, keert hij terug naar Chelsea.