Verschueren: "Ik verzeker je Juventus of Real zouden nog steeds graag spelen tegen Anderlecht en Club "

Michael Verschueren, een prominente activist in de diverse comités van UEFA maakt duidelijk wat het Belgische en Nederlandse voetbal kunnen winnen bij een BeNe-League. Volgens Verschueren is het alvast een win-win situatie.

"Goede ploegen samenbrengen brengt goed voetbal", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Beide landen hebben mooie en sterke clubs waardoor automatisch het nieuwe product grootser wordt: één plus één is drie. Maar vooral: een BeNe-League zal een hogere coëfficiënt hebben dan de Belgische en Nederlandse competitie apart. Het zou al raar moeten lopen, mocht een BeNe-League niet meteen de zesde grootste competitie in Europa worden."

Juventus & Real Madrid

"Wat de kansen verhoogt om mee te springen in een eventuele nieuwe, premium Champions League. Ik verzeker je: Juventus of Real Madrid zou het nog steeds leuk vinden om clubs als Ajax, PSV, Feyenoord, Anderlecht, Club Brugge, enzovoorts... in hun poule te hebben. We hebben nog echte voetbalmerken waarover geen probleem wordt gemaakt door de topclubs."