Enzo Scifo onthult bizarre reden waarom hij opstapte bij de Rode Duivels

Enzo Scifo onthult bizarre reden waarom hij opstapte bij de Rode Duivels

Toen Marc Wilmots bij de nationale ploeg zijn C4 kreeg, stapte ook Enzo Scifo op als beloftencoach en T2. Vele geruchten gingen de ronde waarom Scifo dit opmerkelijke besluit nam, maar het antwoord blijkt simpel te zijn: principes.

“Als ik van één ding spijt heb, dan is het dat ik niet meer het werk doe dat me zo goed beviel”, vertelt Scifo in Sport/Voetbalmagazin. “Alles liep goed, de resultaten waren er, we zaten op koers voor het EK van 2017. Maar ik wilde trouw blijven aan mijn principes, mezelf zijn.”

“Toen ik speler was en de trainer van mijn club werd ontslagen, vond ik het niet logisch als de rest van de staf bleef. Ik heb altijd gezegd dat als ik assistent zou zijn en de T1 ontslagen zou worden, dat ik dan ook zou vertrekken, behalve als er een conflict tussen ons was.”

Onzin

“Bij de bond was ik min of meer een assistent van Marc Wilmots, want we deden veel dingen samen, hij betrok me er vaak bij. Dan leek het me normaal dat ik als coach van de Beloften opstapte van zodra de bond hem ontsloeg.”

“Ik heb absoluut geen spijt van die beslissing. Er werd destijds allerlei onzin beweerd. Ik heb zelfs horen vertellen dat ik zogezegd opgestapt was omdat ik ook zou ontslagen worden. Allemaal onzin.”