Makelaar over 'geldwolf' Meunier: "Hij verkocht zijn schoenen, voetbaltickets en eist nóg meer geld'

Makelaar over 'geldwolf' Meunier: "Hij verkocht zijn schoenen, voetbaltickets en eist nóg meer geld'

Thomas Meunier diende een klacht tegen Didier Frenay, ondertussen zo’n twee jaar geleden al. De Rode Duivel beschuldigt de makelaar ervan dat die op zijn kap een ‘success fee’ heeft opgestreken. Frenay reageerde nu zelf op de aanklacht in Sport/Voetbalmagazine.

“Franco Iovino, één van mijn vennoten en ik zijn Meunier gaan halen in derde klasse. We konden Club Brugge overtuigen om hem in huis te halen én om zijn huidige salaris 700 keer te vermenigvuldigen. Ik onderhandelde toen een ‘success fee’ bij een eventuele transfer in de toekomst. Uiteindelijk hebben we daar samen 1,5 miljoen euro aan verdiend, om een speler van derde klasse naar PSG te loodsen, met een huidige marktwaarde van ongeveer 20 miljoen euro…”

“Zijn klacht is dan ook zwaar overdreven”, gaat Frenay verder. “De commissaris heeft me gevraagd of ik het motief kende. Ik heb hem om te lachen verteld dat Meunier blijkbaar niet genoeg verdiende bij Brugge. Om op het eind van de maand de eindjes aan elkaar te kunnen knopen verkocht hij op Facebook de schoenen die zijn sponsor hem gratis opstuurde en ook uitnodigingen voor een finale van de beker van België."

“Bovendien eiste hij van Iovino geld op een deal met een speler die hij had aangeraden om met ons samen te werken. Wou hij zelf misschien ook ‘success fees’ en bracht hij zijn ploegmaat daarvan op de hoogte?”