Technisch directeur Everton: ''Ik heb geen zin om spelers te halen die Ronald Koeman niet opstelt''

Technisch directeur Everton: ''Ik heb geen zin om spelers te halen die Ronald Koeman niet opstelt''

Ronald Koeman wil met Everton zo snel mogelijk eindigen in de top vier van de Premier League, om zo deel te nemen aan de Champions League. De club wil gerichte aankopen doen om dat doel te behalen, zegt technisch directeur Steve Walsh.

"Ik probeer zo veel mogelijk te achterhalen over een nieuwe speler, zijn hele persoonlijkheid", zo begint Walsh tegenover Sky Sports. "Dat doen we omdat we succesvol willen zijn, we willen bij de top vier horen. Dat kan alleen met tijd. Maar we hebben duidelijk een beter team dan afgelopen zomer. Ik denk dat spelers als Morgan Schneiderlin laten zien dat we beter zijn en nog beter zullen worden. Het heeft geen zin om spelers te halen die hij niet opstelt. We hebben het gehad over systemen en de speelwijze, daar bouwen we op." 

Walsh vervolgt: "Het belangrijkste is de aankoop van spelers voor het eerste elftal, maar ik ben mij bewust van het feit dat we een goede jeugdopleiding hebben die goede jonge spelers voortbrengt. Dat is kenmerkend voor een succesvolle club. We bouwen op wat we hebben en brengen de club verder."