Straf: daarom zullen er dit weekend Nederlandse VAR's worden ingezet in de JPL

Zondag staat de 34ste en laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Traditioneel betekent dit dat alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip van start zullen gaan, maar dat brengt de nodige problemen met zich mee... jawel, met de VAR

VAR-problematiek

Doordat alle wedstrijden gelijktijdig zullen worden afgetrapt, had het Referee Department een probleem om voldoende VAR-refs te voorzien. Niet getreurd, er is al een oplossing uit de bus gekomen. In 2 wedstrijden zullen de aangewezen Belgische scheidsrechters en hun assistenten worden geholpen door VAR-teams uit Nederland. In Nederland staat dit weekend enkel de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op het programma, dus kunnen onze noorderburen ons makkelijk uit de nood helpen. 

Niet alle wedstrijden op zondag? 

Om niet volledig "afhankelijk" te worden van de hulp uit Nederland, besliste de Pro League om de wedstrijden Charleroi - Eupen en Antwerp - RC Genk zaterdag te laten plaatsvinden om 18u30 en 20u45. In beide wedstrijden is er geen enkel team dat nog strijd voor PO1, PO2 of vecht tegen degradatie, wat deze lichte kalenderverschuiving mogelijk maakt.