Vanhaezebrouck haalt opnieuw uit naar VAR: "Dat was te dik en niet zoals in Engeland"

KAA Gent verloor zondagavond opnieuw in de Jupiler Pro League en heeft nog maar 7 punten dit seizoen. Het staat daarmee op een troosteloze 16de plaats, met weliswaar nog een match tegen Anderlecht tegoed. Gent had niet moeten verliezen op het veld van Kortrijk, maar deed dat toch. Een penalty van Selemani besliste de match.

Tissoudali

Er was vooral heel veel te doen rond de afgekeurde 1-1 van Tissoudali. De goal werd afgekeurd voor buitenspel. Vanhaezebrouck was het daar niet mee eens. "De lijn is heel onduidelijk en volgens mij niet perfect op de hielen van de verdediger getrokken. De lijn is ook te dik, niet zoals in Engeland waar ze die lijn flinterdun kunnen maken.”, klinkt het.

VAR

Daar bleef het niet bij: “Nog erger is dat de fase héél lang voor het doelpunt gebeurt en er is zelfs balverlies. Dus het is een nieuwe fase. Dan kan je dus niet meer terugkomen op de voorafgaande fase. De VAR maakt daar een blunder. Als er een interventie is van de tegenstander, dan is het niet meer dezelfde fase.", aldus Vanhaezebrouck bij Sporza.

vanhaezebrouck