Kat Kerkhofs: "Het gebeurde dat ik zat te huilen wanneer Dries thuis kwam van training...!"

Tegenwoordig is Kat Kerkhofs aka mevrouw Dries Mertens niet meer weg te denken van de Vlaamse televisie. Want een leven in ledigheid onder de Napolitaanse zon, aan de zijde van haar wereldberoemde spits, dat zag ze absoluut niet zitten. 

"Om dan als een soort realityfiguur die getrouwd is met een wereldster en die zelf niks omhanden heeft, met haar privéleven door de boekskes te zweven? Nee, bedankt", begint Kat in Het Laatste Nieuws. "En zo ben ik niet opgevoed. Mijn papa zou heel teleurgesteld zijn in mij als hij zou zien dat ik niks deed."

Huilen

"Kwam ik ergens met Dries binnen, dan was het altijd van: 'Waauw, Dries!' Ik vond dat eerlijk oprecht waar heel fijn voor hem, maar ik had dan wel altijd het gevoel: 'Shit, ik ben niks aan het doen, niks aan het opbouwen'. Of wanneer Dries dan thuiskwam van training, kon ik van pure frustratie en machteloosheid huilen en zeggen: 'Ik doe niks en dat voelt lamlendig! Ik wil iets doen, maar ik weet niet hoe en hoe ik dat allemaal moet combineren!' Dat was het ook niet, nee. Gelukkig heb ik nu de perfecte balans tussen relatie en werk gevonden!"