Knotsgekke throwback: België speelt 4-4 gelijk tegen Oostenrijk, 3 goals in laatste 6 minuten (VIDEO)

Op 12 oktober 2010 speelde België 4-4 gelijk tegen Oostenrijk in een EK-kwalificatiewedstrijd. De Belgen stonden  lange tijd 2-3 achter, maar ze vochten spectaculair terug tot 4-3, onder meer dankzij een goal van Marvin Ogunjimi. In de toegevoegde tijd maakt Oostenrijk echter alsnog de 4-4. Een knotsgekke partij van bijna dertien jaar geleden. Zaterdag spelen de Rode Duivels opnieuw tegen Oostenrijk, hopelijk volgt deze keer wel een overwinning. Ook acht jaar geleden wonnen de Rode Duivels een echt spektakelstuk tegen Frankrijk met 3-4.

België-Oostenrijk 4-4

De Belgen kwamen al vroeg op voorsprong. Na 11 minuten scoorde Jelle Vossen de 1-0. Echt lang konden de Rode Duivels niet genieten van hun voorsprong, want amper drie minuten later scoorde Franz Schiemer de gelijkmaker. In minuut 29 scoorde Marko Arnautovic de 1-2, terwijl Marouane Fellaini de 2-2 maakte in minuut 47. Franz Schiemer stond daarna weer aan het kanon door in minuut 62 de 2-3 binnen te trappen. Het zag er lange tijd slecht uit voor de Rode Duivels, tot in minuut 87 Marvin Ogunjimi de gelijkmaker scoort. En het was nog niet gedaan, want in minuut 90(!) scoorde Nicolas Lombaerts de 4-3 voor België. Het publiek viert, helaas te vroeg, want in de allerlaatste minuut scoort Martin Harnik de 4-4.

De opstelling

De wedstrijd werd bijna dertien jaar geleden gespeeld. Veel Rode Duivels zijn ondertussen dan ook gestopt met voetballen. Daarom is het eens leuk om naar de toenmalige opstelling van de Belgen te gaan kijken. De ploeg die aan de basis begon: Bailly, Alderweireld, Kompany, Lombaerts, Vertonghen, Legaer, Simons, Fellaini, Witsel, Vossen en Ogunjimi. De drie invallers waren Boyata, Lukaku en Eden Hazard.

België Oostenrijk 4-4