Instagram-post gaat VOLLEDIG viraal: protesteert Vertonghen met (tong)zoen tegen Canada in Qatar?

Naast het voetbal gaat het tijdens het WK in Qatar ook veel over de mensenrechten. België wilde daar met de OneLove-band tegen protesteren, maar dat verbood de FIFA - tot grote frustratie van Marc Van Ranst. Toen de FIFA ook het Belgische uit-shirt verbood omdat er aan de binnenkant een sticker met regenboogkleuren en de tekst 'love' te zien was, zonnen de Belgen op wraak. Wordt het een tongzoen tussen Jan Vertonghen en Eden Hazard? 

Siska Schoeters hint op (tong)zoen als protest tijdens WK Qatar

In België is de situatie omtrent de mensenrechten in Qatar ook een beladen onderwerp. Zo werd aanvoerder Eden Hazard verboden om de inmiddels verbannen OneLove-band te dragen. In een interview gaf collega-international en oud-Ajaxied Jan Vertonghen aan dat de situatie hem niet lekker zit. Sterker nog, hij voelde zich niet comfortabel om hierover te spreken. Hij zei: "Ik ben bang dat ik morgen niet op het veld sta als ik hier iets over zeg. Dat is een spijtige situatie die ik nooit heb meegemaakt en hopelijk niet meer zal meemaken. Dat is helemaal niet fijn. Als je nog niets eens 'nee' tegen racisme of discriminatie kan zeggen... Ik ga er niets over zeggen, want ik wil aan de aftrap staan." 

Deze situatie leidde ertoe dat de Belgische VRT-presentatrice Siska Schoeters een opmerkelijke suggestie deed op Instagram.

Gaan Jan Vertonghen en Eden Hazard nu inderdaad zoenend protesteren?

De presentatrice had beide internationals in haar bericht getagd en Jan Vertonghen reageerde direct: "Deal, alleen Eden nog overtuigen". Deze reactie is inmiddels verwijderd. Voor zover bekend heeft Eden Hazard niet gereageerd. De post van Schoeters gaat echter als een lopend vuurtje en in de reacties worden veel ludieke protesten (zoals het dragen van verschillende kleuren veters in de schoenen) gesuggereerd. Wie weet dient dat als inspiratie als een (tong)zoen toch te veel gevraagd is.