Michel Verschueren: “Jérémy Doku is nu echt geen 27 miljoen euro waard hoor”

Bij Anderlecht lieten ze onlangs Michel Vlap naar Arminia Bielefeld vertrekken, op huurbasis. De Nederlander was nochtans binnengehaald voor 6 à 7 miljoen euro, met het oog op een doorverkoop van nog véél meer. Dat is echter niet volgens plan gegaan.

“Vlap is een groot talent”, begint Michel Verschueren in Het Laatste Nieuws. “Hij speelt tussen de linies en achter de defensie. Hij is jong, een Nederlander, en wordt vertegenwoordigd door een gerenommeerd makelaarsbureau: Wasserman. Dat alles had zijn prijs.”

“Maar die prijs is ook betaald met in het achterhoofd de progressiemarge van Vlap. Omdat je denkt: 'Over twee jaar krijg je voor zo iemand 12 miljoen of zo.' Vindt Lille dat Doku vandaag 27 miljoen waard is? Neen, maar zij betalen die som óók in de overtuiging dat ze over drie, vier jaar het dubbele kunnen vragen voor Jérémy.”

“Kijk wat er is gebeurd met Oshimen, zo kan het dus ook. (Lille kocht hem voor 14 miljoen van Charleroi en verkocht de spits voor 80 miljoen aan Napoli, red.). Ik vind het spijtig hoe het is gegaan met Vlap.